Dette er prisen på nye Tesla Model X

Den skal krige mot premium SUV-er som Audi Q7, BMW X5 og Mercedes GLE, men blir billigere.

NÅ I GENÈVE: Tesla Model X er etter flere forsinkelser endelig på vei til elbil-hungrige nordmenn. Modellen får rekkevidde opptil 41 mil. Foto: JAMIESON POTHECARY
NÅ I GENÈVE: Tesla Model X er etter flere forsinkelser endelig på vei til elbil-hungrige nordmenn. Modellen får rekkevidde opptil 41 mil. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er med glede vi kan fortelle at den nye Tesla Model X vil koste fra 709.000 kroner for innstegsmodellen 70D. Og den vil få en rekkevidde på 35,4 mil (amerikansk EPA-kjøresyklus), sier en helspent kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Motors Norge til Dinside.

Kommer i juni/juli

Premium SUV-en har vært annonsert i lengre tid, men er blitt utsatt en rekke ganger. Det anslås at flere hundre nordmenn har bestilt bilen uten at Tesla på noen måte vil kommentere noen salgstall.

De er fortsatt sparsommelige med opplysningene rundt den nye helelektriske SUV-en, men kan opplyse at de første norske kundene kan vente å få bilen sin til sommeren, nærmere bestemt juni/juli.

Les mer: Her er alt du trenger å vite om Tesla Model X!

Bestiller du bilen i dag, så må du vente helt til slutten av 2016 før du får den levert.

Model X kommer med motoralternativer vi kjenner godt til fra Model S. Det er da snakk om 70D, 90D og P90D. 90D vil få en pris fra 842.000 kroner. Den får også en rekkevidde opptil 41 mil (amerikansk EPA-kjøresyklus). Men prisen på topputgaven eller Signature-utgavene er ennå ikke offentliggjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.