Dette er siste frist

Fra og med første mandag etter 2. påskedag er det forbudt med piggdekk.

Dekkskift nå. Foto: Colourbox.com
Dekkskift nå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år må du kvitte deg med piggdekkene innen 20. april om du bor i Sør-Norge. I Nord-Norge er fristen for å dumpe piggene siste april.

Trenger du nye dekk? Spar 70 prosent på sommerdekkene men pass deg for de ekstremt billige dekkene.

Bruker du piggfrie vinterdekk trenger du ikke fokusere på byttedatoer. Men det er ikke det samme som å si at du kan kjøre på disse hele året. Vinterdekk presterer langt dårligere på tørr og våt asfalt enn sommerdekk, så selv om du kjører piggfritt er det tilrådelig å bytte dekk når veiene er fri for snø og is.

Vask dekkene

En feil som mange gjør, er at de setter på de gamle, møkkete dekkene når de skifter. De samme dekkene som ble brukt i fjor, og som er fulle av småsteiner, størknet gjørme og støv.

Noe av det viktigste du kan gjøre for å få et så godt som mulig veigrep med de gamle dekkene, er å vaske dem godt. Den enkleste måten du kan gjøre dette på er å kjøpe renseveske på nærmeste bensinstasjon. Denne sprayer du på hjulene, lar det virke i noen minutter, og vips så forsvinner all guffen fra fjoråret. Du kan også trå til med fettløselige vaskemidler fra skapet hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.