Lanserer verdens raskeste elbillader 2021

Dette er verdens raskeste lader

Ny hurtiglader kan lade 44 prosent raskere enn Tesla-laderne - allerede i år.

VERDENS RASKESTE LADER: Sveitsiske ABB lanserer nå verdens raskeste elbil-hurtiglader, som potensialt kan lade full en bil på et kvarters tid, med 360 kW ladehastighet. Her illustrert med elbilen Kia EV6, som kan ta imot 240 kW. Foto: Kia
VERDENS RASKESTE LADER: Sveitsiske ABB lanserer nå verdens raskeste elbil-hurtiglader, som potensialt kan lade full en bil på et kvarters tid, med 360 kW ladehastighet. Her illustrert med elbilen Kia EV6, som kan ta imot 240 kW. Foto: Kia Vis mer
Publisert

De fleste har et forhold til Tesla. Er det snakk om elbil er det Tesla man kjenner best til. Det er ikke rart, siden det amerikanske selskapet var imponerende raskt ute på feltet med biler og ladere som gikk konkurrentene en høy gang.

Og lenge har Teslas hurtigladere vært de beste og raskeste på markedet. Tesla Supercharger kan lade en bil med en fart på opptil 250 kW. Men disse har blitt forbigått av tyske Ionity, som tilbyr hurtiglading på opptil 350 kW.

Vi skriver opptil, fordi det er mange parametere som avgjør og som skal klaffe for at man faktisk får maks ladehastighet ut av elbilladere. Temperert (ikke kaldt) batteri i elbilen, lite strøm på batteriet og få ledige ladeplasser kan være avgjørende.

Ny konge på haugen

Men nå lanserer sveitsiske ABB en ny hurtiglader som skal slå Ionity, om bare med 10 kW. Med ladehastighet på opptil 360 kW blir faktisk ABB-laderne hele 44 prosent raskere enn Tesla Supercharger.

Ifølge selskapet selv vil de nye laderne optimalt sett kunne levere hele 100 km med elbil-strøm på under tre minutter. ABB mener enhver elbil skal kunne fullades på 15 minutter eller mindre. Her må vi imidlertid arrestere dem, blant annet siden få eller ingen elbiler kan ta imot så rask lading i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer