Ekstrem farge på nye BMW X6

Dette er verdens svarteste bil!

Det svarte fargevalget på BMWs nye SUV skal absorbere nesten absolutt av lys.

«VANTABLACK»: Her blir BMWs SUV X6 «verdens svarteste bil». Video: BMW Vis mer
Publisert

Da blir det svart!

BMW har nå bestemt seg for å tilby sin nye, tredje generasjon BMW X6 med lakkfargen «Vantablack VBx2», som altså skal absorbere hele 99 prosent av alt lyset som treffer den. Ifølge tyskerne er dette det hittil eneste eksemplaret verdens svarteste svarte bil.

«På grunn av absorberingsevnen vil fargen (Vantablack - som absorberer 99.965 prosent av alt lys, red. anm.) oppfattes som todimensjonal og mange av eksteriørdetaljene på bilen vil miste sine definerende trekk for det menneskelige øyet. Dette kan av hjernen tolkes som å stirre inn i et hull - eller til og med et tomrom - noe som gjør Vantablack til en ganske uegnet kjøretøymaling, ettersom den blokkerer praktisk talt alle designdetaljer og høydepunkter», heter det i BMWs pressemelding.

Nøyanser i fargen

BMW X6 i denne fargen vises først for publikum på bilmessa i Frankfurt om halvannen uke. På slike steder forsøker bilprodusentene stort sett alltid å skille seg ut - det lykkes BMW med denne gangen. Men på grunn av overnevnte trafikkfarlige årsak er bilen malt i Vantablack VBx2, som skal være bedre egnet for kjøretøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer