Volvo oppgraderer sin luksus-SUV

Dette er Volvo «B» med ny, elektrifisert drivlinje

Det er mer enn en ny grill som er endret på Volvo XC90. Men det er ikke så lett å få øye på.

GRILL-PARTY: Volvo XC90 er allerede kommet halvveis i en normal livssyklus og har fått en svært diskret ansiktsløftning i den anledning. Mer interessant for kundene er antakelig introduksjonen av et nytt hybridsystem under emblemet «B». Foto: Volvo
GRILL-PARTY: Volvo XC90 er allerede kommet halvveis i en normal livssyklus og har fått en svært diskret ansiktsløftning i den anledning. Mer interessant for kundene er antakelig introduksjonen av et nytt hybridsystem under emblemet «B». Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo introduserer i disse dager en oppgradert versjon - kalt modellår 2020 - av bilen som symboliserte den svenske produsentens totale fornyelse, da den ble lansert på en helt ny produktplattform tidlig i 2015.

Den kom blant annet med det som i dag visuelt identifiserer merket sterkest: Fronten med den oppdaterte grillen og lyktene med den grafisk egenartede «Tors Hammer»-signaturen.

Siden da er det blitt solgt over 320.000 eksemplarer, noe som gjør den store SUV-en til en virkelig suksessmodell for den Kina-eide svensken.

KJØLIG NORDISK: Interiøret i XC90, med sin rene design, fortsetter i hovedtrekk som før, men inkluderer nå utvidede systemer som er introdusert i andre modeller som oppdateringene av Sensus-infotainmentsystemet. Foto: Volvo
KJØLIG NORDISK: Interiøret i XC90, med sin rene design, fortsetter i hovedtrekk som før, men inkluderer nå utvidede systemer som er introdusert i andre modeller som oppdateringene av Sensus-infotainmentsystemet. Foto: Volvo Vis mer

Diskret fornyelse

Det er allerede over fire år siden vi kjørte denne generasjonen XC90 første gang, og det er derfor naturlig at det kommer en oppdatering nå. Den tar blant annet sikte på å inkludere elementer som er blitt introdusert i nyere modeller, som XC60 og V60.

Eksteriørmessig er det ikke snakk om store endringene:

  • Grillen er som sagt ny, uten at det endrer på den grunnleggende visuelle identiteten.
  • Dessuten tilbys bilen med nye lakkfarger og ny felgdesign.

Ellers virker det som om Volvo var fornøyd med bilens utseende som det var ...

Nytt setevalg

I interiøret er det meste bevart, men man tilbys nå en ny type tekstil, bestående av en ullblanding. Det som er mest nytt innvendig er imidlertid det store antallet ulike setekonfigurasjoner man kan velge blant.

XC90 kommer nemlig med flere valgmuligheter og kan bestilles med den setekonfigurasjonen som - for å sitere Volvo - «matcher kundens livsstil og preferanser best»: Fra fire seters Excellence-variant og syv seters familie-SUV, til den helt nye konfigurasjonen med seks seter. Bildene under viser dette med all tydelighet (klikk for bildeserie):

Volvo «B»

Det er i første rekke med tanke på drivstofføkonomi at drivlinjetilbudet også er blitt oppgradert. Nøkkelen her er introduksjonen av systemet for gjenvinning av bevegelsesenergi ved oppbremsing. XC90 får den nye B5-varianten, med mild hybrid bensin og diesel, samt en B6 mild hybrid med bensin.

De nye «B»-merkede XC90-ene skal ifølge Volvo bety en reduksjon av forbruk og utslipp på opptil 15 prosent under kjøring - i det virkelige liv, presiserer produsenten.

INGEN REVOLUSJON: Oppgradert, men mer av det samme. Volvo XC90 i sin 2020-modell har de viktigste nyhetene på innsiden. Foto: Volvo
INGEN REVOLUSJON: Oppgradert, men mer av det samme. Volvo XC90 i sin 2020-modell har de viktigste nyhetene på innsiden. Foto: Volvo Vis mer

Styrker sikkerheten

På sikkerhetsfronten - her forplikter Volvos image - er den oppgraderte XC90 bragt på nivå med de nyeste modellene, noe som innebærer at styringsassistanse er innført, sammen med både City Safety og BLIS (blindsone-overvåkningssystemet.)

Dessuten innføres Oncoming Lane Mitigation-systemet, som skal gi automatisk styrehjelp hvis en fører utilsiktet er på vei ut av kjørefeltet. Videre tilbys nå kryssende trafikk-varlingen, nå med autobrems-funksjon.

Når det gjelder infotainment - kommunikasjon- og multimedia-systemene - tilkommer nå Android Auto-støtte i tillegg til Apple CarPlay, og Spotify integreres der den tilbys.

Modellår 2020 XC90 kan allerede bestilles, og produksjonen kommer i gang på Torslanda-fabrikken utenfor Göteborg i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer