Selges bare online

Dette er Volvos nye elbil

Volvos andre rene elbil heter C40. Den bygges på den samme plattformen som dagens XC40, men blir ikke noen billigbil.

BARE ELEKTRISK: C40 blir den første bilen fra Volvo som bare skal selges som elbil. I tillegg skal alt salget skje på nettet. Det starter ikke før til sommeren. Foto: Volvo
BARE ELEKTRISK: C40 blir den første bilen fra Volvo som bare skal selges som elbil. I tillegg skal alt salget skje på nettet. Det starter ikke før til sommeren. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo skal lansere en ny elektrisk bil hvert år fram til 2025. Da skal halvparten av bilene Volvo selger i verden være rene elbiler. Det har Volvo-sjef Håkan Samuelsson fortalt oss. Han ser for seg at Volvo vil være et rent elektrisk bilmerke om ti år.

- I premium-segmentet

I fjor høst fikk de første norske kundene sin elektriske XC40 Recharge P8. I dag vises altså Volvos andre elbil fram for første gang.

Særlig mange detaljer om den nye bilen har ikke sluppet ut ennå, men Samuelsson sa i et intervju med Automotive News i desember at den nye elbilen ikke vil bli noen direkte etterfølger til Volvos minste modell V40, som gikk ut av produksjon i 2019. Ifølge Volvo-sjefen vil det ha blitt en for billig bil.

- For at Volvo skal tjene penger, må vi fokusere på biler i premium-segmentet med høyere pris, sa Samuelsson.

Teknologi som Polestar 2

Det vi vet om den nye elbilen, som vil få navnet C40, er at den blir en crossover – en mellomting mellom en SUV og en vanlig personbil. Den ekstra høyden er nødvendig for å få plass til batteriene under gulvet. Det betyr at den er ganske lik designstudien 40.2, som Volvo viste fram allerede i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer