Norges dyreste bobil til salgs

Dette får du for 5,9 mill.

Sentralstøvsuger, egen bilgarasje og stor opphøyd dobbeltseng. Det er noe av det du får på kjøpet hvis du velger den dyreste bobilen på markedet akkurat nå.

SER UT SOM 5,9 MILLIONER? Den dyreste bobilen på Finn.no er bygd på en lastebil fra Mercedes-Benz, men viser seg å være meget luksuriøs. Foto: Forhandleren
SER UT SOM 5,9 MILLIONER? Den dyreste bobilen på Finn.no er bygd på en lastebil fra Mercedes-Benz, men viser seg å være meget luksuriøs. Foto: Forhandleren Vis mer
Publisert

Som Dinside har skrevet noen meter om allerede er det bobilboom i Norge - for n-te året på rad. I sommer er det imidlertid enda mer spesielt, da coronaviruset (som vi har skrevet enda flere meter om) gjør at de aller fleste tar ferien hjemme i Norge.

Dermed er det også mange nordmenn som kommer til å ha - eller allerede er på - sin aller første bobilferie i år, en ferieform som kan vise seg å ha enda mer å tilby enn de fleste er klar over. Særlig hvis du selger huset og bilen, tar opp et skyhøyt lån og blar opp 5,9 millioner kroner for et nytt mobilt luksusliv ...

FOR URBANE TURER: En ekstra bil bør man alltid ha med seg på bobilferie ... Foto: Forhandleren
FOR URBANE TURER: En ekstra bil bør man alltid ha med seg på bobilferie ... Foto: Forhandleren Vis mer

– Enorm luksus

Vi har nemlig sett litt nærmere på hva som finnes av eksklusive bobiler der ute. Og på Finn.no koster nå den dyreste og heftigste av dem alle nesten seks millioner kroner. Den heter Morelo Palace Liner 99 GSB Trend, og er bygget på rammen fra en Mercedes lastebil.

Med egenvekt på 8,5 tonn krever den førerkort klasse C, og til tross for innebygget dieselaggregat, hydrauliske støttebein og dobbel aircondition kan den minne mer om en leilighet enn en lastebil.

– Luksusfølelsen er voldsom, men det er også en rekke praktiske løsninger, som at du kan ta med deg den lille bilen i bagasjerommet eller at du har bad og kjøleskap av nærmest full størrelse, sier daglig leder Camilla Erichsen hos Stamsaas Fritid, som er firmaet bak annonsen.

Morelo Palace Liner 99 GSB Trend

Type bobil:Integrert
Chassistype:MB Atego 1230
Modellår:2020
Drivstoff:Diesel
Drivstofftank:180 liter
Miljøklasse:Euro 6
Girkasse:Automat
Hjuldrift:Bakhjulsdrift
Effekt:299 Hk
Sylindere:6
Slagvolum:7,7 liter
Mål (l/b/h):1.025/250/372 cm
Akselavstand:506 cm
Egenvekt:8.580 kg
Tillatt nyttelast:3.410 kg
Tillatt totalvekt:11.990 kg
Tilhengervekt:Opptil 3.500 kg
Totalvekt (inkl henger):Opptil 15.490 kg
Reg. sitteplasser4
Soveplasser:4
Totaltpris:5.906.653,-

– Dette er en leilighet man kan ta til Spania på vinteren og på norgesferie på sommeren. Den har også fjernstyrt og kameraovervåket tømming av septiktanken, som gjør at alt kan styres fra cockpiten, fortsetter hun.

Erichsen mener dette er en bil for de kresne. Vi legger til at det først og fremst er en bil for dem med veldig mye penger til overs.

– Alt er fra øverste hylle. Komforten er selvfølgelig upåklagelig, mens listen av utstyr er så lang at det er umulig å trekke frem alle høydepunktene. Bilen er helisolert og har vannbåren varme i gulvene som gjør at du kan bruke den hele året, reklamerer hun fornøyd.

Slik ser den ut inni

LUKSUS PÅ FIRE HJUL: For skarve seks millioner kroner kan denne luksuriøse bobilen bli din. Foto: Forhandleren

Mer privatliv og større bad

Som én av landets største bobilforhandlere mener Stamsaas Fritid at de har god oversikt over markedet. Og daglig leder Camilla Erichsen hevder det har skjedd veldig mye på bobilfronten de siste årene - i alle prisklasser.

– Det er tydelig at det har kommet en ny generasjon designere hos de ledende produsentene. Innvendig er bilene blitt betydelig mer luftige, og interiøret speiler de trendene vi har i hjemmet. Særlig løsningene for bad og kjøkken er blitt mer praktiske de siste årene, sier hun.

Slik ser den ut utenpå

SVÆR: Den ser kanskje ikke ut som seks millioner på utsiden, men bobilen er full av luksus og muligheter. Foto: Forhandleren

En annen trend skal være at bilene kan deles inn i separate rom, slik at man for eksempel kan lukke døren mellom soverom, bad og oppholdsrom.

– Da blir det enklere for alle å trives på tur, når man kan lukke døren og ha rommet for seg selv. To par kan reise på tur uten å måtte sove i samme rom, forklarer Erichsen.

Prisen for en ny bobil starter raskt på 8-900.000 kroner, men ifølge forhandleren er det flest nysalg i prisklassen 1,5 til 2 millioner kroner. Ellers kan man selvfølgelig gjøre det rimeligere ved å kjøpe brukt eller å leie.

– Ja, det finnes mange fine og pent brukte bobiler for de som vil ha en litt rimeligere inngangsbillett til bobillivet, bekrefter Camilla. Erichsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer