Derfor vil bilprisene vil øke kraftig

- Dette får konsekvenser

Flere pålegg for bilprodusentene gjør at de varsler kraftig økning i prisene. Det får KNA til å reagere.

HØY PRIS: - Jeg er usikker på hvor mange kunder som kan betale prisen som blir resultatet av de nye kravene til CO2-kutt, sier VW-sjef Herbert Diess. Foto: Rune Korsvoll
HØY PRIS: - Jeg er usikker på hvor mange kunder som kan betale prisen som blir resultatet av de nye kravene til CO2-kutt, sier VW-sjef Herbert Diess. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Varsellampene hos alle de store bilprodusentene blinker rødt. Nye krav fra myndighetene om kutt i CO2-utslippene og krav til nytt utstyr, som skal forhindre ulykker på veiene, viser seg å bli svært kostbare. De krever store investeringer i ny teknologi og bruk av nye dyre materialer.

I tillegg faller dette sammen med uroligheter i industrien, på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina, og usikkerhet rundt britenes Brexit fra EU. Mange bilprodusenter opplever nå kraftig motvind, nedgang i salget og inntekter som krymper.

Prishopp på billige biler

Herbert Diess er nå sjef i VW og forsøker å stable bilprodusenten på bena igjen, etter dieselskandalen som har kostet selskapet rundt 300 milliarder kroner siden 2015.

Under et pressetreff i januar fortalte Diess at EUs krav til reduksjon i CO2-utslippene (95 gram per kilometer i 2020 og 60 gram i 2030) og den nødvendige overgangen til elektriske biler, kan gjøre bilene så dyre at en del kunder rett og slett ikke har råd til å kjøpe dem. Den største smellen er det de billigste bilene som får, mener han.

VW Polo: + 38.000,-

- Vi vil klare å nå disse målene fra EU, ved å øke salget av rene elbiler til mellom 45 og 50 prosent av vårt totale volum. Jeg er imidlertid ikke sikker på hvor mange kunder som kan betale prisen, sier Dies.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer