Test: Porsche Macan

Dette frister til gjentakelse, Porsche!

Den morsomste bilen i klassen er blitt enda bedre.

DISKRET FORNYELSE: Klarer du å se forskjellen i forhold til dagens Macan, er du en kjenner av modellen. Luftinntakene har fått ny fasong for å gjøre bilen visuelt bredere og lyktene har fått ny LED-innmat. Ellers? Tja... Foto: Knut Moberg
DISKRET FORNYELSE: Klarer du å se forskjellen i forhold til dagens Macan, er du en kjenner av modellen. Luftinntakene har fått ny fasong for å gjøre bilen visuelt bredere og lyktene har fått ny LED-innmat. Ellers? Tja... Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har prøvd den fornyede og oppgraderte Porsche Macan og Porsche Macan S på de mest underholdende veiene Mallorca har å by på. Det frister til gjentakelse.

Modningen gjennom årene av den store og tunge - men likevel overraskende dynamiske - Cayenne, åpnet en luke i modellrekken til Porsche: Det ble plass for en mindre, nettere crossover for dem som prioriterer de rene dynamiske egenskapene, fremfor mye plass.

Macan var født. Det var i 2013.

Mest solgte modell

Siden da har Macan i sine ulike varianter vært Porsches mest solgte modell - over 350.000 eksemplarer har funnet veien ut til kunder globalt - hvorav 831 er solgt nye i Norge (pr. november 2018).

Det er nesten fem år siden vi fikk kjøre den første gang, så det er på høy tid med en facelift - eller modellpleie, som tyskerne kaller det.

Det dreier seg altså om en oppgradering, som nå er gjennomført, for å gjøre bilen mer tidsriktig anno 2019, som det vil stå på kalenderen før bilen er tilgjengelig hos norske Porsche-forhandlere.

Finjustert design

Du skal ha godt syn og god kjennskap til Porsche Macan for å se med det blotte øyet at dette er en fornyet modell. Det ser ut til at Porsche var fornøyd med bilens designspråk slik det var ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer