Dette frykter vi mest

De erfarne sjåførene føler seg mest utrygge i trafikken.

Publisert
Sist oppdatert

Erfarne sjåfører gruer seg mer for forbikjøringer, innkjørsel på motorvei og rygging enn ferske sjåfører. Til tross for at de erfarne mener de er de beste sjåførene.

I en undersøkelse forsikringsselskapet TrygVesta har gjennomført blant 1.000 norske bilførere, avsløres det at de erfarne misliker situasjoner med raske endringer i trafikkbildet.

Nesten alle kjører feil på motorveien

 • FORBIKJØRING: 27 prosent av de som har hatt førerkort i mer enn 20 år syns det er krevende eller ubehagelig, mot 9 prosent av de spurte som har hatt førerkort mindre enn 10 år.
 • INNKJØRSEL PÅ MOTORVEI: 13 prosent av de erfarne, mot 7 prosent av de mindre erfarne finner dette krevende eller ubehagelig.
 • RYGGING: 9 prosent av de erfarne misliker dette, mot 4 prosent av de mindre erfarne.
 • Køkjøring og trange parkeringshus mislikes av alle typer sjåfører i samme grad.
 • Se bilen som kan parkere selv

  Utrygg = trygg?

  - Kanskje er det slik at de som har kjørt bil i en del år, i større grad forstår denne faren og de alvorlige konsekvensene en eventuell ulykke kan få. De er jo gjerne også eldre i a lder og har kanskje opplevd flere skremmende situasjoner i trafikken. Det kan nok også påvirke holdningene, tror Bengt Mathiesen, fagsjef for bilskader i TrygVesta i en pressemelding.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer