Sikt fra frontrute

Dette gir kjøreforbud

Fyller du opp frontruta med krims-krams er det ikke sikkert at du får kjøre videre. Og det kan også vanke bøter.

FRI SIKT: Du skal ha god nok sikt når du kjører. Hvert år får en rekke sjåfører av tunge kjøretøy kjøreforbud på grunn av krims-krams i ruta som hindrer sikten. Foto: Statens vegvesen
FRI SIKT: Du skal ha god nok sikt når du kjører. Hvert år får en rekke sjåfører av tunge kjøretøy kjøreforbud på grunn av krims-krams i ruta som hindrer sikten. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skal en og samme lastebilsjåfør ha fått kjøreforbud av Statens vegvesen for den samme årsaken - for tredje gang:

Han er stoppet med for mange gjenstander i fronruta slik at det går utover sikten hans fra førersetet i traileren, skriver Dagsavisen.

Etter alt å dømme er dette et gjentakende problem blant yrkessjåfører, men de samme reglene gjelder også førere av personbiler, understreker vegvesenet overfor Dinside.

Juggel og krims-krams i frontruta

Det fins nemlig mange eksempler på vogntogførere som blir stoppet på grunn av for mye stæsj og greier i frontruta. Som denne sjåføren, som i juli i fjor ble anmeldt for å kjøre med et nettbrett i frontruta, skriver adressa.no.

Da vegvesenet i november 2019 kontrollerte tungbiler utenfor Oslo, måtte 79 førere måtte fjerne ekstra bord, juggel og krims-krams fra frontrutene sine før de fikk kjøre videre.

- Det er noen som gjør det litt for hjemmekoselig i førerhytta si. Når dette går ut over utsynet og trafikksikkerheten må vi si ifra, uttalte seksjonsleder i Statens vegvesen Erik Wolff den gang i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.