Sikt fra frontrute

Dette gir kjøreforbud

Fyller du opp frontruta med krims-krams er det ikke sikkert at du får kjøre videre. Og det kan også vanke bøter.

FRI SIKT: Du skal ha god nok sikt når du kjører. Hvert år får en rekke sjåfører av tunge kjøretøy kjøreforbud på grunn av krims-krams i ruta som hindrer sikten. Foto: Statens vegvesen
FRI SIKT: Du skal ha god nok sikt når du kjører. Hvert år får en rekke sjåfører av tunge kjøretøy kjøreforbud på grunn av krims-krams i ruta som hindrer sikten. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skal en og samme lastebilsjåfør ha fått kjøreforbud av Statens vegvesen for den samme årsaken - for tredje gang:

Han er stoppet med for mange gjenstander i fronruta slik at det går utover sikten hans fra førersetet i traileren, skriver Dagsavisen.

Etter alt å dømme er dette et gjentakende problem blant yrkessjåfører, men de samme reglene gjelder også førere av personbiler, understreker vegvesenet overfor Dinside.

Juggel og krims-krams i frontruta

Det fins nemlig mange eksempler på vogntogførere som blir stoppet på grunn av for mye stæsj og greier i frontruta. Som denne sjåføren, som i juli i fjor ble anmeldt for å kjøre med et nettbrett i frontruta, skriver adressa.no.

Da vegvesenet i november 2019 kontrollerte tungbiler utenfor Oslo, måtte 79 førere måtte fjerne ekstra bord, juggel og krims-krams fra frontrutene sine før de fikk kjøre videre.

- Det er noen som gjør det litt for hjemmekoselig i førerhytta si. Når dette går ut over utsynet og trafikksikkerheten må vi si ifra, uttalte seksjonsleder i Statens vegvesen Erik Wolff den gang i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer