Dette gjør du om noen grisekjører rundt deg

- Kontakt politiet om det er fare for sikkerheten, er den klare oppfordringen fra UP-sjefen.

MELD FRA: UP-sjefen oppfordrer publikum til å melde ifra om bilister som utsetter seg selv og andre for fare ved villmannskjøring.  Foto: KASPER VAN WALLINGER
MELD FRA: UP-sjefen oppfordrer publikum til å melde ifra om bilister som utsetter seg selv og andre for fare ved villmannskjøring. Foto: KASPER VAN WALLINGER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sjekket politiet over 700.000 bilister for promille og rus. Likevel er de avhengige av hjelp for å avdekke mange tilfeller, enten det er kjøring i rus eller direkte villmannskjøring.

Mange har opplevd det, enten en eller flere ganger. Du ligger i kontrollert trafikk på vei hjem eller til hytta, og en bil jager støtfangeren din og vil forbi.

Men hva kan du egentlig gjøre, annet enn å ligge på hornet og banne til sidemannen eller -kvinnen?

Uansett hva du gjør, så bør du ikke ta opp kampen.

Ring 02800

Sjefen for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, forteller at det ikke ligger et ansvar for trafikanter om å varsle politiet om enhver overtredelse som skulle finne sted i trafikken.Likevel oppfordrer han til å melde ifra om det er alvorlige overtredelser.

- Dersom du som trafikant observerer noen som opptrer med høy risiko, eller er farlige i trafikken, har jeg ingen betenkeligheter med å gi det råd at du snarest bør varsle politiet.

Det er flere måter å kontakte politiet på, men er ikke situasjonen skikkelig dramatisk anbefaler Karlsen å benytte seg av 02800.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer