Dette gjør vi i bilen

Pass på, ikke bli en del av statistikken.

ULOVLIG: Det er ikke bare forbudt å ringe uten håndfrisett mens du kjører. Det er også forbudt å sende sms eller surfe.   Foto: Colourbox.com
ULOVLIG: Det er ikke bare forbudt å ringe uten håndfrisett mens du kjører. Det er også forbudt å sende sms eller surfe. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne vi fortelle om hvilke ulykker bilførere oftest er innblandet i, basert på tall fra FNO. Grunnlaget er basert på skademeldinger og oppgjør fra forsikringsselskapene.

På vegne av Codan Forsikring har analyseselskapet YouGov nå utført en undersøkelse som forteller hva du og jeg styrer med i bilen mens vi kjører bil.

Det er du som har skylda

Av svarene de har sanket inn er noen muntre. Andre er mindre oppløftende. I sistnevnte gruppe finner vi flest førere i aldersgruppen 35-49. Dette samsvarer også med tall fra FNO.Forbudet om bruk av mobil i bil er ufravikelig, også når det gjelder surfing og sms. Likevel innrømmer 9 prosent av de spurte at de regelmessig har brukt mobilen håndholdt under kjøring. Undersøkelser viser at all elektronikk trekker oppmerksomheten vekk fra kjøringen.

Ikke bare i dusjen

Det var en fin sommerdag, og jeg var på vei hjem fra jobben. På E6 ut av Oslo tok jeg igjen en bil hvor noe langt og tynt stakk ut av vinduet på førerdøren. Da jeg kom opp på siden av bilen så jeg hva det var - en gitar. Føreren satt og spilte gitar mens han kjørte. Et åpent vindu gjorde plass til den lange gitarhalsen. Og som han sang, for full hals. Dette var en mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer