Dette har du krav på om reparasjonen ikke går som den skal

Ikke helt fornøyd med hvordan verkstedet behandlet bilen din? Her er noen løsninger på hvordan det kan ordnes!

PENGER TILBAKE:I enkelte tilfeller fører ikke tjenesten til ønsket resultat, eksempelvis fordi det blir skiftet feil del. Dersom bilen må inn på nytt for å skifte til riktig del, er du ikke forpliktet til å betale for begge verkstedsbesøkene, hvis første reparasjon ikke var fagmessig utført.  Foto: Colourbox.com
PENGER TILBAKE:I enkelte tilfeller fører ikke tjenesten til ønsket resultat, eksempelvis fordi det blir skiftet feil del. Dersom bilen må inn på nytt for å skifte til riktig del, er du ikke forpliktet til å betale for begge verkstedsbesøkene, hvis første reparasjon ikke var fagmessig utført. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skrangler det fortsatt i girkassa etter verkstedbesøket? Da kan du ha krav på å få utbedret problemet. Det er nemlig mange punkter å lene seg på om noe er uklart forteller Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Skaug Halsos.

-En kan ha krav på ny reparasjon om en ikke finner resultatet som forventet. Det kan være at arbeidet ikke er fagmessig utført, at delene er av dårlig kvalitet, eller at tjenesten ikke samsvarer med det verkstedet har opplyst om at de har egenskaper til.

Les også: Garantien forsvinner ikke om du bytter verksted

Så, hva kan du gjøre?

Det er flere steg en kan benytte seg av om en først havner i denne situasjonen. Det første naturlige steget vil være å kreve retting av problemet. Her skal verkstedet rette mangler som eventuelt er gjort av dem. Om du skulle betvile arbeidet verkstedet har gjort, kan du undersøke bilens stand hos et alternativt verksted, for å få dokumentert at det er noe galt.

Kreve prisavslag

Om det så skulle vise seg at verkstedet ønsker å rette feilen, men at dette ikke skjer innenfor gitte rammer, kan du kreve prisavslag som tilsvarer kostnadene med å få rettet problemet. Skulle mangelen vise seg å være ubetydelig og prisen ikke samsvare med dette, kan det være at prisavslaget blir satt lavere enn reparasjonskostnadene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer