For første gang: BMW X3 M!

Dette har fansen ventet på i 16 år

Det har ofte vært spekulert i om BMWs berømte M-divisjon for alvor skulle sette tennene i den mestselgende SUV-en. Nå er det gjort!

POTENT DUO: Til venstre ser vi nye BMW X3 M og til høyre X4 M. For første gang kommer disse modellene nå med de mest foredlede kraftpakkene fra M-divisjonen - og de kraftigste rekkesekserne noen gang. Foto: BMW
POTENT DUO: Til venstre ser vi nye BMW X3 M og til høyre X4 M. For første gang kommer disse modellene nå med de mest foredlede kraftpakkene fra M-divisjonen - og de kraftigste rekkesekserne noen gang. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2003 hadde SUV-trenden for alvor fått fotfeste i premium-klassen og det året lanserte BMW sin nummer to: X3. Det var den gangen en relativt kompakt SUV og ikke minst lillebror til den ettertraktede X5, som var blitt lansert i 2000.

Bilen ble lansert med 3,0-liters dieselmotor, men de mer rimelige versjoner med 2,0-litere ble raskt mest populære og det var ikke snakk om noen sportslig utgave på den tiden, selv om det ikke tok lang tid før BMW-fans begynte å fable om en mulig M-versjon en dag. (Den gangen var BMW M3, som vi hadde testet med begeistring i 2001, en av de store referansene innen sportslighet).

Men håpet svant ettersom årene gikk og en nye og større generasjon kom (i 2010) og gikk (i 2017).

Så, høsten 2017, rullet helt nye BMW X3 ut på norske veier, og den fikk sommeren 2018 selskap av en ny generasjon BMW X4 – coupé-SUV-en som kom på markedet første gang i 2014.

360 hester maks... til nå

Frem til nå har toppmodellene båret betegnelsen M40i og hatt en rekkesekser på 360 hestekrefter (tross alt!) under panseret. Men nå kommer altså versjonene mange har drømt om i årevis og som garantert tar posisjonen som overhode i X3- og X4-familien!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer