BMW iX Flow

Dette har vi aldri sett før

BMW avduker et mildt sagt spennende bilkonsept under teknomesssa i Las Vegas.

BMW IX FLOW: Under CES 2022 i Las Vegas viste BMW frem konseptbilen BMW iX Flow, som har den spesielle egenskapen at den kan bytte farge(!). Vis mer
Publisert

Bilprodusenter har for vane å avduke konseptbiler mange år før de faktiske bilene, eller versjoner av dem, blir lansert.

Under CES-messa i Las Vegas har flere bilselskaper, men også Sony, med seg noen spennende konsepter i bagasjen. Vi allerede skrevet om Mercedes’ spennende IQXX som skal ha like god rekkevidde som en dieselbil med full tank.

BMWs konseptbil iX Flow er imidlertid spennende på en litt annen måte.

Endrer farge

BMW iX Flow består nemlig av et belegg som gjør at føreren kan bytte farge på eksteriøret kun ved å trykke på en knapp.

Overflaten har faktisk E Ink, altså elektronisk blekk slik lesebrett blant annet har, som betyr at det er mulig å endre mellom ulike gråtoner.

- Overflatebelegget til BMW iX Flow består av flere millioner med mikrokapsler, som har en diameter som tilsvarer tykkelsen til et hårstrå. Hver av disse mikrokapselene inneholder negativt ladede hvite pigmenter og positivt ladede svarte pigmenter. Avhengig av den valgte innstillingen, vil stimulering av et elektronisk felt føre til at enten hvite eller svarte pigmenter samler seg på overflaten i mikrokapselen, noe som gir bileksteriøret den ønskede nyansen, forklarer BMW.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.