Dette irriterer oss mest i bilen

Hva er verst av "baksetesjåfører", matsøl, treiginger eller de som kjører for tett oppi bak? Her er svaret.

FØRERENS MARERITT: Irriterende passasjerer som blander seg inn i kjøringen, er det som irriterer oss mest.  Foto: Espen Stensrud
FØRERENS MARERITT: Irriterende passasjerer som blander seg inn i kjøringen, er det som irriterer oss mest. Foto: Espen Stensrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å bli irritert bak rattet. Nå har analyseselskapet YouGov gjennomført en undersøkelse på vegne av Codan Forsikring. Og svaret er klart: «Baksetesjåfører» er det vi irriterer oss mest over. Og partneren er den mest irriterende passasjeren. Fire av ti nordmenn sier «at andre i bilen kommenterer min kjøring» er det som irriterer og stresser dem mest. Kvinner (47 %) blir mer irritert enn menn (37 %) av «baksetesjåfører».– Det er vel gjerne sånn at mange menn tror de er bedre til å kjøre bil enn kvinner, og at de gjerne vil «lære» oss hva man skal gjøre. Det er klart man kan bli litt irritert av sånt, sier Hanne Steffensen, skadesjef motor i Codan Forsikring.

Røying på andreplass

Mer enn hver tredje av oss blir irritert av at andre røyker. Her er menn og kvinner ganske like i sin irritasjon. Andre ting som stresser og irriterer, er at det søles og grises i bilen.

Menn blir mer irritert og stresset av matsøl og oppkast enn kvinner, mens kvinner irriterer seg over høy musikk og mobilbruk.

Ikke hør på hip-hop når du kjører

Mange koker også over av andres oppførsel i trafikken. At bilføreren bak kjører for nær, er det verste. At andre kjører under fartsgrensen, ikke overholder vikeplikt eller kjører feil i rundkjøringer er også noe som vekker stor irritasjon. Også syklister vekker stor harme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer