Foreløpig konsept

Dette kan bli nye Nissan Qashqai

På Genève-utstillingen viser Nissan konseptbilen IMQ – en SUV med elektrisk drivverk som så vidt vi kan skjønne er forløperen til nye Nissan Qashqai.

NY DESIGN: Dette blir trolig etterfølgeren til populære Nissan Qashqai. Utseendet blir neppe så ekstremt, men viser at trenden går mot en mer firkantet design. Foto: Rune Korsvoll
NY DESIGN: Dette blir trolig etterfølgeren til populære Nissan Qashqai. Utseendet blir neppe så ekstremt, men viser at trenden går mot en mer firkantet design. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når vi lager en konseptbil som dette, har vi for vane å sette den i produksjon. Konseptbilen IMQ viser litt hva vi tenker om en framtidig crossover i Europa, sa Nissans designsjef Alfonso Albaisa, før avdukingen i Genève.

Ny Qashqai

Han legger samtidig til at det er snakk om det som kommer til å bli tredje generasjon av en Nissan Crossover. Da kan det ikke være snakk så mange andre biler enn Qashqai, der andre generasjon nå er godt inne i sitt femte år.

Når den endelige utgaven av bilen er klar om ett til to år, kommer den ganske sikkert ikke til å se akkurat slik ut. Blant annet er interiøret for ekstremt og dør-løsningene for kostbare. At nye Qashqai vil hente noe av den karakteristiske kantete designen fra IMQ, er vi imidlertid ganske sikre på.

EKSTREMT KONSEPT: Konseptbilen IMQ har et ganske ekstremt interiør, som neppe finner veien i serieproduksjon. Foto: Rune Korsvoll
EKSTREMT KONSEPT: Konseptbilen IMQ har et ganske ekstremt interiør, som neppe finner veien i serieproduksjon. Foto: Rune Korsvoll Vis mer

Elektrisk Qashqai?

IMQ er 4,56 meter lang, har firehjulstrekk et helt nytt elektrisk drivverk. Det er ikke en elbil i tradisjonell forstand, men har elektriske motorer og en batteripakke som lades av en 1,5 liters bensinmotor.

Det er med andre ord mer snakk om et hybriddrivverk. Nissan kaller dette drivverket e-Power og i IMQ yter det rundt 340 hestekrefter. I Japan er dette drivverket allerede en suksess.

I Norge er trolig ikke denne drivlinjen spesielt interessant. Her hjemme er det heller snakk om en full elektrisk utgave av Qashqai. Nissan har tidligere lovet at en ren elektrisk SUV skal komme om ikke lenge.

Nye Qashqai som ren elbil ville vært midt i blinken i Norge.

ELBIL A LA 1947: Allerede i 1947 lagde Nissan elbilen Tama for å bøte på drivstoff-mangelen i Japan. Foto: Nissan
ELBIL A LA 1947: Allerede i 1947 lagde Nissan elbilen Tama for å bøte på drivstoff-mangelen i Japan. Foto: Nissan Vis mer

Lang elbil-tradisjon

Nissan har forøvrig lang tradisjon med elektriske biler – ikke bare i moderne tider. I 1947 bygget Nissan Tama, som en motvekt mot drivstoff-mangelen i Japan på den tiden. Dette var en ren batteri-elektrisk bil, men ble ikke bygget i mer enn rundt 1.100 eksemplarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer