Foreløpig konsept

Dette kan bli nye Nissan Qashqai

På Genève-utstillingen viser Nissan konseptbilen IMQ – en SUV med elektrisk drivverk som så vidt vi kan skjønne er forløperen til nye Nissan Qashqai.

NY DESIGN: Dette blir trolig etterfølgeren til populære Nissan Qashqai. Utseendet blir neppe så ekstremt, men viser at trenden går mot en mer firkantet design. Foto: Rune Korsvoll
NY DESIGN: Dette blir trolig etterfølgeren til populære Nissan Qashqai. Utseendet blir neppe så ekstremt, men viser at trenden går mot en mer firkantet design. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når vi lager en konseptbil som dette, har vi for vane å sette den i produksjon. Konseptbilen IMQ viser litt hva vi tenker om en framtidig crossover i Europa, sa Nissans designsjef Alfonso Albaisa, før avdukingen i Genève.

Ny Qashqai

Han legger samtidig til at det er snakk om det som kommer til å bli tredje generasjon av en Nissan Crossover. Da kan det ikke være snakk så mange andre biler enn Qashqai, der andre generasjon nå er godt inne i sitt femte år.

Når den endelige utgaven av bilen er klar om ett til to år, kommer den ganske sikkert ikke til å se akkurat slik ut. Blant annet er interiøret for ekstremt og dør-løsningene for kostbare. At nye Qashqai vil hente noe av den karakteristiske kantete designen fra IMQ, er vi imidlertid ganske sikre på.

Elektrisk Qashqai?

IMQ er 4,56 meter lang, har firehjulstrekk et helt nytt elektrisk drivverk. Det er ikke en elbil i tradisjonell forstand, men har elektriske motorer og en batteripakke som lades av en 1,5 liters bensinmotor.

Det er med andre ord mer snakk om et hybriddrivverk. Nissan kaller dette drivverket e-Power og i IMQ yter det rundt 340 hestekrefter. I Japan er dette drivverket allerede en suksess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer