Tips for å slippe jule-bulken

Dette kan bli rådyrt

I de verste dagene før jul, parkerings-bulker vi 60 ganger i timen. Her er de beste tipsene for å unngå julestress-bulken.

Sandvika 20210220. Lørdag var det mye mennesker på Sandvika Storsenter etter at de fikk åpne igjen tidligere i uken etter å ha vært stengt siden i slutten i januar på grunn av pandemien.Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Sandvika 20210220. Lørdag var det mye mennesker på Sandvika Storsenter etter at de fikk åpne igjen tidligere i uken etter å ha vært stengt siden i slutten i januar på grunn av pandemien.Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

De tre siste årene har korona-restriksjoner ført til en kraftig nedgang i småkollisjoner på parkeringsplasser og P-hus ved kjøpesentrene. I år venter forsikringsbransjen at det er full rulle igjen med stress, påkjørsler av parkerte biler og rygge-bulker.

- Nå er trafikken ute i samfunnet tilbake til normalen, så vi venter en økning i antall skader knyttet til julehandelen. Hektisk innspurt mot jul, stress og overfylte parkeringshus hvor alle kappes om å parkere nærmest mulig inngangsdøra, er årsaker som går igjen i førjulstiden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

60 ganger i timen

Tall fra forsikringsselskapene som Finans Norge har samlet inn for i fjor, viser at det ble bulket for 30 millioner kroner på parkeringsplasser de verste dagene før jul. På de meste bulkes det 60 ganger i timen. Totalt i desember ble over 7 600 parkerte biler påkjørt. I tillegg ble det registrert over 4 500 ryggeskader. I år kan det bli enda verre.

Toppen av isfjellet

Likevel er dette bare toppen av det berømt isfjellet. Dette er bare de bulkene som blir rapportert inn til forsikringsselskapene i form av skademeldinger. Mange velger å betale bulken fra egen lommebok, fordi det ikke lønner seg å bruke forsikringen. Eller de lar bulken være, med påfølgende verditap på bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer