DAB+ i bilen

Dette kan du gjøre på en mye enklere måte

Ingen grunn til å la tusenlappene fly.

ETTER ALLE KUNSTENS REGLER: Art Garibian (foran) og Gezim Xani hos Strømmen Bilradio jobber med å oppgradere biler med FM-radio til DAB+. Men det finnes enklere og billigere løsninger, om du er villig til å fire litt på utseende og brukervennlighet. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
ETTER ALLE KUNSTENS REGLER: Art Garibian (foran) og Gezim Xani hos Strømmen Bilradio jobber med å oppgradere biler med FM-radio til DAB+. Men det finnes enklere og billigere løsninger, om du er villig til å fire litt på utseende og brukervennlighet. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge den internasjonale DAB-organisasjonen Worlddab.org blir 98 prosent av nye, norske biler nå levert med DAB+-radio.

Men hva gjør du dersom du har en eldre bil som bare har FM-radio?

En DAB+-radio til kjøkkenet eller soverommet behøver ikke koste mer enn noen få hundrelapper.

I bilen, derimot, kan du ifølge NAF raskt komme opp i 10.000-15.000 kroner når du skal skifte ut FM-radioen med ny digitalradio.

Gjør det selv

Selvsagt blir det mest elegant dersom et verksted installerer en radio som passer perfekt til bilen din både når det gjelder utseende og betjening.

Men om du synes dette vil i dyreste laget, kan du montere en ny DAB+-radio selv til langt hyggeligere pris. Om bilen din er utstyrt med standardbrakett, napper du rett og slett ut den gamle FM-radioen og setter inn en ny av DAB+-typen til en tusenlapp eller to.

Også her må du passe på å ha riktig antenne. For den gamle FM-antennen som sitter i bilen din fra før vil ikke fungere.

Om du ikke har mulighet til å skifte ut radioen, kan du kjøpe deg adapter til mellom 600 og 1.600 kroner. En slik er enkel å montere og gir deg DAB+ i bilen uten at du trenger å demontere den gamle radioen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer