Kamera for blindsonen

Dette kan hjelpe mange

Bruker kamera for å varsle deg.

SJEKK FUNKSJONEN: Kia introduserer integrert blindsonekamera. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Man skal nærmest ha øyne i nakken når man er ute å kjører bil, og selv om det nå er både speil og sensorer som varsler med både lys, lyd og motstand i rattet når det kommer biler bakfra i blindsonen din, er det ikke alltid at det holder.

Kia introduserte nyheten om et integrert blindsonekamera i mai, men det er først nå vi ser det i aksjon i forbindelse med lanseringen av Sorento. Vi har bare sett funksjonen på den svært sjeldne hydrogenbilen Hyundai Nexo.

Det dreier seg om to kameraer, ett på hver side av bilen. De er montert på tradisjonelle speilene og filmer bakover langs siden på bilen.

Det aktuelle kameraet aktiveres når du setter på blinklyset og visningen dukker opp i det runde feltet til turteller eller speedometer, avhengig av hvilken vei du skal.

Systemet virker altså i tillegg til store tradisjonelle speiler, ikke sammen med kameraspeil, slik Audi e-tron og Honda e har.

Best mot syklister

Man bruker speiler og vrir på nakken som før, men kameravisningen er en fin ekstra hjelp.

Spesielt liker vi den godt der man deler veibanen med sykkelfelt i samme høyde. Da blir man minnet ekstra godt på om det kommer noen bakfra, som er spesielt nyttig dersom du svinger til høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer