Dette kan koste deg førerkortet!

Pass på at ruta er isfri. Slurv kan få store konsekvenser.

Har du mindre sikt enn hva vindusviskerne gir, kan du få en klekkelig bot. Er du ordentlig isete kan førerkortet også fort forsvinne. Foto: Colourbox
Har du mindre sikt enn hva vindusviskerne gir, kan du få en klekkelig bot. Er du ordentlig isete kan førerkortet også fort forsvinne. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tap av førerkort, store bøter og manglende forsikringspremie, er bare noe av det du står i fare for å oppleve dersom du er av den typen som slurver med isskrapa før du setter deg i bilen om morgenen.

I tillegg kommer eventuelle ulykker, og skader både på deg selv og andre.

Kan bli fratatt i seks måneder

– Vi har sett tilfeller der politiet har stoppet biler helt dekket av snø, og der føreren sitter og myser ut gjennom et hull i frontruta. Slik kjøring er livsfarlig og kan skape alvorlige ulykker. Det slås hardt ned på, både av politiet og av oss, sier Ketil Voll, skadesjef i forsikringsselskapet TrygVesta.

En politioverbetjent i Utrykningspolitiet har tidligere uttalt til DinSide Motor at isete og duggete vinduer er et prioritert område for politiet.

Derfor kan slikt resultere i at førerkortet blir inndratt i tre til seks måneder. Men dersom det fører til ulykke, kan man miste førerkortet i en lengre periode. Man risikerer også en kraftig bot.

Disse syndene gir prikker i førerkortet

Snøen skaper fare

De store snømengdene som har truffet størsteparten av landet de siste ukene, medfører at alle bilførere må være ekstra påpasselige når de skal ut å kjøre. Er det store mengder snø på bilen, og ikke bare på ruta, må dette også fjernes før man skal ut å kjøre. Det kan nemlig få store konsekvenser for andre bilister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.