Presenning og duk over vinterlagret bil

Dette kan skade bilen din!

Det er ofte bedre å droppe presenning over den parkerte bilen. Duken kan nemlig ødelegge lakken.

VÆR FORSIKTIG: Presenning over en utendørs, vinterlagret bil kan bidra til å skrape opp lakken. Foto: Berit Roald / NTB
VÆR FORSIKTIG: Presenning over en utendørs, vinterlagret bil kan bidra til å skrape opp lakken. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det virker jo både smart og enkelt - kast en presenning over bilen, så kan snø og møkk bare lave ned. Raskt og vedlikeholdsfritt, før du bare drar duken vekk fra bilen når du skal bruke den igjen ...

Men stopp en hal! Er det for godt til å være sant, er det kanskje også det - for godt til å være sant! Det er flere ting du må tenke på før du eventuelt skal dekke til bilen ute i vinterkulda.

Hvorfor det beste tipset faktisk er så enkelt som å holde bilen rein, skal du få en forklaring på.

En haug av utfordringer!

Bjørn-Aage Bredal - tidligere kjent som Bilpleiekongen, nå abdisert og satset på nytt i Garasjetid - mener det kan være uheldig å bruke presenning over bilen.

– Ulempen er at man fort får små riper i lakken, når duken fjernes. Det skjer spesielt om man legger den over en møkkete bil, forklarer han til Dinside.

Lenger ned i saken ser du den enkle løsningen fagmannen har med sin egen bil.

Om du derimot vasker og rengjør bilen først, for så å legge på ren presenning, kan saken derimot være en annen. Men det er heller ingen «quick fix».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer