Dette kjennetegner den typiske elbilisten

De har god jobb, høy utdannelse - og det er nesten bare menn.

VELGER ELBIL: Det er de godt lønnede med ledende stillinger som aller helst kjøper elbiler, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup. Foto: ESPEN STENSRUD
VELGER ELBIL: Det er de godt lønnede med ledende stillinger som aller helst kjøper elbiler, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra den store bilundersøkelsen som er gjort i regi av TNS Gallup i høst, avdekker klare trender blant elbilkjøpere.

Seniorrådgiver Anders G. Hovde ved TNS Gallup har arbeidet med denne type undersøkelse i flere år, og forteller at det er elbilens inntog som har gjort størst utslag på kategoriseringen av bilkjøperne.

- Det handler om å komme under skallet på nybilkjøperen. Vi fikk respondentene til å avsløre detaljer ved seg selv som de ikke ville ha gjort ellers, sier Hovde.

Ved å bruke omvendt psykologi kommer man nærmere på bilkjøperen, så en lettere kan avsløre han eller hennes følelser knyttet til bilkjøp, hevder han.

Les også: Dette var fjorårets kandidater

- Hvis vi stiller direkte spørsmål rundt folks følelser og preferanser, får vi ofte diffuse svar. Denne gangen gjorde vi det noe annerledes. Vi viste en rekke bilder og spurte 4000 mennesker om hvordan forskjellige bileiere framstår.

- Det de ikke visste var at vi konsentrerte spørsmålene rundt de samme bilmodellene som de selv eier. På den måten fikk vi folk til å fortelle om seg selv gjennom andre, fortsetter Hovde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer