Dette koster bilen din i Sverige

Sammenlignet med norske forhold fremstår de svenske bilprisene nærmest som uvirkelige. Vi ser på eksempler og forklarer de enorme forskjellene.

Publisert
Sist oppdatert

Du visste sikkert at de svenske bilprisene er lave. Men ikke alle er klar over hvor lave de i virkeligheten er. Faktisk ligger de norske prisene vanligvis omlag 50 prosent over de svenske.

Som for eksempel den populære kompaktklassebilen Peugeot 307 2.0 HDI. I XT-versjon med 110 hestekrefter slipper svenske statsborgere unna med 181.000 svenske kroner. Pris i Norge for samme bil: 271.000 kroner, norske kroner vel å merke.

213.000 SEK vs 300.000 NOK

Norges mest solgte bil, Toyota Avensis, er også betydelig rimeligere i nabolandet. I Sverige betaler man kun 213.000 SEK for en stasjonsvognutgave med 1.8-liters motor. I Norge er prisen 300.000 NOK. Det betyr en forskjell på 87.000 kroner, eller 41 prosent. Vi understreker igjen at vi her ikke har tatt hensyn til valutakursene. Fordi den svenske kronen for tiden er lavere enn den norske, er forskjellene reelt sett enda større enn det som fremgår av våre eksempler.

78 prosent dyrere

Vi har tatt for oss Norges fem mest populære bilmodeller, samt et utvalg av ti mer eksklusive modeller. Den mest oppsiktsvekkende prisforskjellen er det Volvo XC90 som står for. En XC90 T6 med syv seter koster i Sverige ikke mer enn 503.000 kroner. Her i landet koster samme bil 894.000 kroner. Prisforskjellen er altså 391.000 kroner, eller 78 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer