Dette koster bilen i USA

Det er ikke bare bensinen som er billig i USA. Også nybilprisene er nærmest utrolige sett med norske øyne.

Publisert
Sist oppdatert

At de norske bilprisene er høye - det er ingen nyhet. Det er heller ingen stor nyhet at våre naboer i øst kan glede seg over svært lave bilpriser. For eksempel må en nordmann ut med 950.000 kroner for en Porsche Cayenne V6, mens en svenske slipper unna med cirka halvparten - 497.000 kroner.

Men hvis man tar en titt på amerikanske prislister, fremstår selv de svenske bilprisene som stive. I USA slipper nemlig Cayenne-kunden unna med under 300.000 kroner - en tredel av den norske prisen.

Én million i prisforskjell

Denne prisforskjellen er imidlertid ikke enestående. Det mest ekstreme eksempelet vi har funnet er Chevrolet Corvette. Corvette står ikke i offisielle norske prislister, men kostet 1.250.000 kroner da vi testet bilen sommeren 2001. Vi regner ikke med at dagens Chevrolet-importør vil nøye seg med noen lavere sum.Men hva koster bilen i USA? Jo, hvis man fjerner det første ett-tallet i summen treffer man ganske bra. Ifølge Automotive News Market Data Book 2004 koster en Chevrolet Corvette 277.000 kroner på den andre siden av dammen.

Toyota RAV4: 126.000 kroner

Selv om tunge og heftig motoriserte biler rammes spesielt hardt av det norske avgiftssystemet, er det ikke bare modeller som Cayenne og Corvette som fremstår som særdeles billige i USA. Også en vanlig familiebil som Mazda 6 er betydelig billigere. Minste motoralternativ i USA er en 2,3-liter, en motorisering som i Norge koster 365.000 kroner. Amerikaneren slipper unna med 119.000. Og mens en "norsk" Toyota RAV4 koster 334.000 kroner, kan den amerikanske kunden nøye seg med å tømme bankkontoen for 126.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer