Dette koster en ekte folke-SUV

Ford Kuga og VW Tiguan starter på cirka 370.000, Toyota RAV4 på 348.000. Den mer kompakte Skoda Yeti på ca. 240.000. Men...

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi får av og til pepper for at vi kaller såpass dyre biler som de ovenfor nevnte - pluss Honda CR-V, Mitsubishi Outlander og en del fler, for "folke"-SUVer, men det har jo vist seg på salgsstatistikken at det er nettopp det de er, og for svært manges tilfelle med en gjennomsnittspris nær en halv million.

Et unntak er Nissan Qashqai som, i rimeligste utgave med forhjulsdrift, også starter på rett under 240.000 kroner.

Skoda har nå lansert Yeti i Norge. Det er en SUV som er hakket mindre enn de andre i klassen men som vi under lanseringen opplevde som både velkjørende og romslig.

Noe mindre

Noe mer kompakt, ja, men ikke voldsomt: Den er 422 centimeter lang og 179 centimeter bred. Det betyr at den kun er 9,2 centimeter kortere enn Nissan Qashqai og Toyota RAV4 (begge 431,5 cm) og midt mellom dem når det kommer til bredde (henholdsvis 178,3 og 181,5).

Skoda Yeti kan leveres både med to- og firehjulsdrift, og det er naturligvis den forhjulsdrevne som er rimeligst. Svært mange som innbiller seg at de "trenger" firehjulsdrift gjør det egentlig ikke.

Les vår prøvekjøring av Skoda Yeti her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer