Dette koster fartsboten

Se opp for fotoboks og fartskontroll på ferien: Her kan du se hvor mye trafikkboten koster i Europa.

FARTSBOTEN SVIR: Norge er et av de dyreste landene å kjøre for fort i, men det svir godt med en fartsbot i Sverige, Danmark, Frankrike og Storbritannia også.  Foto: PantherMedia / Jörg Schmalenberge
FARTSBOTEN SVIR: Norge er et av de dyreste landene å kjøre for fort i, men det svir godt med en fartsbot i Sverige, Danmark, Frankrike og Storbritannia også. Foto: PantherMedia / Jörg Schmalenberge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli tatt for å kjøre for fort, er i mange land den mest kostbare trafikkforseelsen du kan gjøre - sammen med promillekjøring.

Tyske ADAC har innhentet bøtesatsene for ulike trafikkforseelser i 36 europeiske land, blant dem Sverige, Danmark, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike - som er land mange nordmenn kjører bil i en eller annen gang i løpet av året.

ADAC har innhentet bøtesatser på trafikkforseelser som å kjøre for fort, kjøre på rødt lys, brudd på forbikjøringsregler, ikke bruke sikkerhetsbeltet og å snakke i mobiltelefonen uten håndfritt utstyr.

Vi har tidligere skrevet om promillegrenser og bøter for overtredelse av promillegrensene - samt hva det koster deg å feilparkere i utlandet. For promillegrensenes del er det for det første essensielt å sjekke hvilke promillegrenser som gjelder - og ikke minst å være oppmerksom på hva alkoholen gjør med reaksjonsevnen din.

Fartsbøtene svir mest

Det er fartsbøtene som merkes best på kontoen, selv om også promillekjøring kan være en ganske så kostbar affære i noen land. Kjører du med mer i promille enn det som er tillatt, kan du risikere opptil 44.000 kroner i bot, eller få bilen ekspropriert av politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer