Dette koster fartssyndene deg

Knepet i utenlandsk fotoboks i sommer? Her kan du se hva du har i vente ...

Har du blitt tatt i en av fartsboksene til söta bror, er det ingenting annet å gjøre enn å betale, for i Norden har man et felles-nordisk samarbeide om innkreving av fartsbøter.  Foto: Colourbox.com
Har du blitt tatt i en av fartsboksene til söta bror, er det ingenting annet å gjøre enn å betale, for i Norden har man et felles-nordisk samarbeide om innkreving av fartsbøter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du blitt overrasket av en blinkende fartsboks langs europeiske veier i sommer og venter i angst og spenning på at regningen skal dumpe ned i postkassen din?

Når det kommer til prisen for dine fartssynder, kommer det selvsagt an på hvor store hastighetsovertredelser vi snakker om. Du kan få en indikasjon på hvilke beløp vi snakker om, i tabellen nedenfor.

Når det kommer til forhåpningen eller angsten om hvorvidt boten vil finne veien til postkassen din eller ikke:

– Det er flere land som har samarbeid med å inndrive fartsbøter hvor utlendinger er involvert, og det tar som regel opptil flere måneder før den kommer i posten.Kommer fartsbota i posten så er det ingen vei utenom - betal den. Hvis du ikke gjør det innen betalingsfristen vil det bare påløpe ekstraavgifter, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF til DinSide.

Veldig mange kjører uten å vite fartsgrensen

Trøbbel om du ikke betaler

Det er litt ulik praksis ved inndrivelse av parkeringsbøter i ulike land. I mange debattforum på nettet er det også mange bilister som oppfordrer andre til ikke å betale trafikkbøter som kommer fra utlandet - fordi de ikke vil bli fulgt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer