Dette koster nye Mercedes E-klasse

Gunstig prisutvikling i anledning lanseringen av ny E-klasse.

Dette koster nye Mercedes E-klasse
Publisert
Sist oppdatert

Selv om nye E-klasse er en totalt ny modell vil de fleste umiddelbart gjenkjenne den som en Mercedes. Det som er nyeste generasjon av Stuttgart-produsentens viktige og klassiske øvre middelklasse ble forleden vist for første gang i anledning et arrangement i operaen i Bjørvika i Oslo. I den anledning ble prisene på noen av versjonene offentliggjort.

Under en halv million

Tradisjonen tro er den nye Mercedesen langt fra noen billig bil. Med de uunngåelige ekstrautgiftene (lokale frakt- og leveringskostnader kommer i tillegg til de annonserte utsalgsprisene), vil den foreløpige innstegsversjonen, 220 CDI med 170 hesters dieselmotor, koste drøye 500.000 kroner. Det er med manuell girkasse standard. Den utgående E 220 CDI koster over 520.000 kroner, så dette ser ut til å være en gunstig prisutvikling. Etterhvert vil det komme en innstegsmodell, 200 CDI, og den burde havne noe under halvmillionen i pris.

Her er prisene på de versjonene som lanseres i denne omgang (kun sedan):

Konkurrenter

Hvis vi ser på mulige konkurrenter til E 220 CDI med 170 hester, konstaterer vi innstegspriser som ligger på i overkant av 40.000 kroner lavere. Det gjelder BMW 520d (163 hk - fra 450.000 kroner), Audi A6 2.0 TDI (170 hk, fra 455.000 kroner) og med litt velvilje, Volvo S80 2.4d (163 hk, fra 456.000 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer