Prisene er klare for Corolla, etterfølgeren til Toyota Auris

Dette koster nye Toyota Corolla

Modellnavnet Corolla er det som har prydet flest biler i verden gjennom over 50 år i 12 generasjoner. I mars kommer den helt nye, som koster fra 297.000 kroner.

TRE GANGER COROLLA: Den nye modellen vises her foran katedralen i Palma (Mallorca), fra venstre i versjonene Touring Spots, femdørs kombi og firedørs sedan. Sedanen står ikke på prislisten for Norge. Foto: Toyota
TRE GANGER COROLLA: Den nye modellen vises her foran katedralen i Palma (Mallorca), fra venstre i versjonene Touring Spots, femdørs kombi og firedørs sedan. Sedanen står ikke på prislisten for Norge. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tolv år siden kompaktbilen Auris erstattet Corolla i Norge, og har representert merket i den såkalte Golf-klassen siden da. I fjor ble det klart at Corolla-navnet skulle gjenreises til heder og ære igjen her hos oss (i mange markeder var Corolla-modeller fortsatt i salg gjennom hele perioden), og vi prøvekjørte den som stasjonsvogn i november.

Bygget for Europa – selges globalt

Toyota presiserer at den nye Corolla-modellen er utviklet i og for Europa, selv om det er en modell som selges globalt. Europeiske sjåfører anses nemlig ofte for å ha den mest «engasjerte» kjørestilen. Europa har de høyeste hastighetene på motorveiene og skal også visstnok stille de høyeste kravene til kjøreegenskaper.

Frakt og leveringsomkostninger kommer i tillegg.

Ideen var altså å ta utgangspunkt i det mest krevende publikumet. Brorparten av testingen av prototyper foregikk i Europa, inkludert i Belgia, hvor man finner Toyotas europeiske FoU-senter, som hadde ansvaret for stasjonsvognutgaven, Corolla Touring Sports.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer