Skoda Enyaq

Dette koster Skoda Enyaq

Her er bildene og alle sentrale data om Skodas viktigste lansering på svært lang tid.

HER ER DEN: Det er nesten litt BMW over fronten på den nye Skoda Enyaq. Her med deres Crystal Face, en lyssatt «glassgrill» som slår BMW X6 i bakken. Den var først ut med lysgrillen. Foto: Skoda.
HER ER DEN: Det er nesten litt BMW over fronten på den nye Skoda Enyaq. Her med deres Crystal Face, en lyssatt «glassgrill» som slår BMW X6 i bakken. Den var først ut med lysgrillen. Foto: Skoda. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er spesielt én grunn til at Skoda Enyaq kanskje er den største elbilbegivenheten her hjemme i år:

Nordmenn vil ha SUV i mellomklassen med firehulstrekk med skiboks på taket, tilhenger bak og ikke minst en rekkevidde som får dem til hytta.

Skoda Enyaq iV (intelligent Vehicle), som lenge gikk under navnet Vision IV, er den første elektriske bilen som tilbyr dette. Og med Skodas fokus på plass og praktiske løsninger, er det klart man venter i spenning.

Til nå har elbilmarkedet vært delt. Relativt billige biler i kompaktklassen eller relativt dyre i luksussegmentet. Audi e-tron har levert bil i riktig størrelse til riktig pris og blitt belønnet kraftig for det, selv om kjøperen har måttet svelge kort rekkevidde.

Designen

Enyaq har vært teaset voldsomt i forkant av lanseringen. Vi kan som vanlig slå fast at utseendet er som forventet. Det største krumspringet er LED-stripa tvers over grillen. Lysende stående ribber fra en glasslignende grill kan også bestilles.

Tannreguleringen vil skille den godt ut i mengden, ellers passer den fint i utstillingshallen mellom Kodiaq og Superb. Den skriker ikke elbil, og skal man tro salget av Audi e-tron, er nettopp det helt greit, men man har selvfølgelig laget en «lyssignatur» når du åpner og lukker bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer