Dette koster trafikksyndene i utlandet

Kjører du med mer enn 0,8 i promille i Storbritannia, har du overskredet det tillatte på de britiske øyene. Dette kan koste deg oppimot 67.000 kroner.

Publisert

I Norge er boten for promillekjøring inntektsavhengig, og begynner på 45 dagslønner. Med en årslønn på 200.000 kroner, vil dette tilsvare en bot på rundt 25.000 kroner. I Norge og andre land, kan du risikere fengselsstraff og/eller å få beslaglagt førerkortet - i tillegg til at det svir godt i pungen. Romania har de laveste bøtene for kjøring i alkoholpåvirket tilstand - minstepris for et slikt lovbrudd der er 420 kroner.

"Jeg visste ikke" gjelder ikke

Så skal du til utlandet, bør du oppdatere deg selv på hvilke lover og regler som gjelder i det landet du skal til eller skal kjøre gjennom. Du plikter å følge landets regler, og dersom et overtramp av loven fra din side fører til et møte med politiet, hjelper det ikke å skylde på at du ikke kjente loven.

Hvis du tror at du ikke trenger å betale forelegget fordi du bor i et land langt mot nord, må du tro om igjen - de finner deg der du bor.

Prisene på fem forseelser

Den tyske søsterorganisasjonen til NAF, ADAC, har samlet inn informasjon om hvilke summer man må ut med for ulike trafikkforseelser og lovovertredelser i til sammen 31 land. Forseelsene eller lovbruddene som inngår i oversikten, er promillekjøring, hastighetsovertredelser, kjøring på rødt lys, ulovlig forbikjøring og ulovlig parkering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer