Hvor mye koster ny bilnøkkel?

Dette må du betale om du mister bilnøkkelen

Det er store prisforskjeller på kjøp av ny bilnøkkel.

NY BILNØKKEL: «Keyless»-nøkler blir stadig mer vanlig. Prisen om du mister en kan imidlertid bli meget høy. Foto: Øystein Fossum
NY BILNØKKEL: «Keyless»-nøkler blir stadig mer vanlig. Prisen om du mister en kan imidlertid bli meget høy. Foto: Øystein Fossum Vis mer
Publisert

Biler kommer alltid med to nøkler - stort sett to identiske. Den ene blir fort bruksnøkkelen, mens den andre oftest får tittelen reservenøkkel.

For fire år siden svarte 33 prosent av Dinsides lesere at de har mistet bilnøkkelen én eller flere ganger.

Hva gjør du om du mister én eller begge disse nøklene? Du kan naturligvis greie deg med bare én, men hva om du i en stresset situasjon glemmer hvor du la den siste nøkkelen også? Og hva om du skal selge bilen? To nøkler er med andre ord meget kjekt å ha.

Vi har undersøkt hva det egentlig koster å skaffe seg en ny nøkkel om uhellet faktisk er ute.

Les også hva som skjer om du kommer borti «keyless»-knappen i bilen, i fart.

Tesla billigst

Vi har sjekket priser på nye bilnøkler for de 100 mest solgte bilmodellene fra i fjor - i alt 24 forskjellige bilmerker.

Oppsiktsvekkende nok er det Tesla som kommer ut som billigste «keyless»-nøkkel i undersøkelsen. Ny bilnøkkel til Model S koster ikke mer enn 1.671,50 kroner, mens man til en Model X slipper unna med å betale 1.820,50 kroner.

De dyreste nøklene er det Mercedes-Benz som tilbyr. Alle de sju personbilene vi har innhentet pris på koster 6.400 kroner. Mercedes kan imidlertid tilby en løsning, hvor du ikke må bruke «keyless»-nøkkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer