Bilvask

Dette må du gjøre når uhellet er ute

Mellom 500 og 1.000 skader skjer årlig når nordmenn tar bilvasken i maskin, melder forsikringsselskap.

BILVASK I MASKIN: Ifølge Gjensidige skjer det årlig oppimot 1.000 skader i vaskehall årlig. Foto: Morten Holm/Scanpix
BILVASK I MASKIN: Ifølge Gjensidige skjer det årlig oppimot 1.000 skader i vaskehall årlig. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinter og påske er over. Har du ikke allerede gjort det, så er det nå på tide å gjøre bilen vårklar. Det innebærer både bilvask og hjulskift.

I den sammenhengen har du her oppskriften på hvordan du skifter hjul på bilen selv. Eller hvordan du skal vaske bilen for hånd. I Sverige er det flere steder forbudt å ta bilvasken hjemme.

Mange av oss er imidlertid for bedagelig anlagt til å ta bilvasken selv. Dermed bærer det ofte av sted til den automatiske vaskehallen.

Bilvask: Opptil 1.000 skader årlig

Det de færreste tenker over, er at det er større risiko for å skade bilen i en vaskemaskin. Ifølge Gjensidiges beregninger skjer det så mange som mellom 500 og 1.000 uhell årlig i norske vaskehaller. I tillegg viste en test NAF gjorde i samarbeid med TV2 i 2015, at svært mange bilvaskemaskiner rett og slett vasker for dårlig.

En sak forsikringsselskapet har hatt på bordet var mannen som gikk ut av bilen for å skru av antenna på bilen - rett før vasken startet ...

Både mannen og bilens utside og interiør fikk seg en god vask. I den saken er det liten tvil om hvor feilen satt, men ofte oppstår det uenighet om hvem som har skyld i bilvask-skadene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer