Bil på glatt is

Dette må du ha i bilen

Nå er det glatt ute. Se hva du bør ha på lur i bilen.

PÅ GLATTISEN: Dersom du står litt mer snø- eller isfast enn dette, kan et håndkle være redningen! Foto: Celina Stamper
PÅ GLATTISEN: Dersom du står litt mer snø- eller isfast enn dette, kan et håndkle være redningen! Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilister oppfordres på det sterkeste til å være forsiktige hvis de skal kjøre på glatte veier andre juledag. På Østlandet og Vestlandet kan det være såpeglatt.

Skulle du ved et uhell kjøre deg fast i snøen eller på is, er det flere gode tips du kan prøve.

Har du kjørt deg fast utenfor hjemmet, er det kort vei til smarte hjelpemidler, men hva når du er langt hjemmefra? Sett av litt plass i bilen til noen smarte hjelpemidler.

Gamle håndklær

Et tips vi har hatt stort hell med, er å bruke håndkletrikset. Det er ikke uten grunn vi alltid har et par gamle håndklær liggende i bilen i vinterhalvåret.

Legger man dem foran hjulene er det enklere for dekket å få grep.

Det må ikke være håndklær, det viktigste er å bruke noe med nok tekstur slik at dekket får tak på noe annet enn den glatte snøen.

Strøsand

Strøsand er aller best på blankpolert snø eller is.

- Det får man kjøpt i små bokser, det er ikke mye som skal til, uttalte Ove Morten Grønnvold, daglig leder for Redningsverket AS som driver med transport og bilberging for NAF, SOS og Falck i Råde, til DinSide i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer