Det beste tipset

Dette må du ha i feriebilen

Det skal egentlig være hyggelig, men med et punktert hjul blir ferieturen med familien fort et lite mareritt. Det er veldig enkelt å unngå.

PUNKTERING: Før du begir deg ut på bilferien er det et par ting du bør sørge for at du har i bagasjerommet. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen ønsker å oppleve en feriestart med bråstopp midt oppe på Hardangervidda eller i veikanten i fredags-rushet ut av Oslo.

Dette blir imidlertid mer og mer vanlig. Årsaken er punktering eller andre problemer med hjulene på bilen.

At punktering er i ferd med å bli den vanligste årsaken til at bilister må få hjelp langs veien, bekrefter både Norges Automobil-Forbund (NAF), Viking og forsikringsbransjen.

- I fjor måtte vi hjelpe 10 000 medlemmer med punktert hjul langs veien. Juli er den måneden der aller flest får problemer, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Har ikke reservehjul

Han mener mye av årsaken til at dette er blitt et stort problem, er at moderne biler mangler både jekk og reservehjul. I tillegg er skaden i dekket ofte så stor at reparasjonssettet som følger bilen ikke virker.

I en fullastet feriebil er det dessuten vanskelig å komme til dette som ligger i bunnen av bagasjerommet.

Tidligere var en punktering noe man fint fikset selv. Nå ender det som regel med at du må ringe etter hjelp. Ofte må bilen taues til et verksted og det kan betyr flere timers venting. I enkelte tilfeller en dag eller to for å få nytt dekk, dersom du punkterer en lørdag eller søndag. Den hyggelige ferieturen er blitt et mareritt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.