Melde endring for AutoPASS ved salg:

Dette du huske ved bilsalget

Har du solgt bilen dine eller har planer om det i nærmeste framtid, må du si opp AutoPASS-avtalen og fjerne denne!

SKJER IKKE AUTOMATISK: Dersom du har bombrikke, er det en viktig detalj å huske på ved eierskifte! Foto: Ken Raymond Stamper
SKJER IKKE AUTOMATISK: Dersom du har bombrikke, er det en viktig detalj å huske på ved eierskifte! Foto: Ken Raymond Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å selge bilen eller har nettopp solgt den? Da er det én viktig ting du må huske - ellers kan det bli dyrt …

Har du bombrikke i ruta er det nemlig viktig å huske å endre abonnementet ditt ved eierskifte.

Det er Statens vegvesen som eier AutoPASS, men bombrikkene utstedes av: BroBizz, Flyt, Fremtind Service, SkyttelPASS, ØresundPay og Tolltickets.

Trolig det største smertepunktet

Kommersiell direktør i Fremtind Service AS, Svein Skovly forteller at det norske AutoPASS-systemet fungerer veldig bra.

- At selger av en bil risikerer å hefte for kjøpers bom- og ferjepasseringer hvis avtalen ikke sies opp, er trolig det største smertepunktet i hele innkrevingssystemet.

Han forteller at problemet er selvsagt størst for bilselgere, men det er også et problem for AutoPASS-utstederne som må betale bompengeoperatørene for disse passeringene, uavhengig av om de får betalt av bilistene eller ikke.

- Både vi og Statens vegvesen har tatt tak i denne problemstillingen for å finne bedre løsninger, men inntil videre må du selv huske å avslutte AutoPASS-avtalen når du selger bilen din, forteller han til DinSide.

Tar en times tid

Skovly forteller at den enkleste og beste måten å avslutte avtalen på er å logge inn på fremtindservice.no.

- Da oppdateres det sentrale AutoPASS-systemet direkte slik at du normalt er ute av alle bomsystemene i løpet av en times tid.

Fremtind Service fører statistikk over alle henvendelser fra kunder.

- Henvendelser om betaling for ny eier inngår i kategorien «feil på faktura». De siste tre månedene har vi sendt ut cirka to millioner fakturaer og vi ser at kunder tar kontakt om ting de mener er feil om lag én gang per tusen fakturaer. Som sagt kan disse henvendelsene også omhandle annet enn eierskifte, forteller han.

Går glipp av mye

Det er viktig å avslutte avtalen når du selger bil, men det er også viktig for kjøper å skaffe seg en AutoPASS-avtale så fort som mulig.

- Uten avtale får man glipp av både rabatter, timeregler og elbilfordeler og da blir kjøreturen unødvendig dyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer