Dette du huske ved bilsalget

Har du solgt bilen din eller har planer om det i nærmeste framtid, må du si opp AutoPASS-avtalen og fjerne denne!

SKJER IKKE AUTOMATISK: Dersom du har bombrikke, er det en viktig detalj å huske på ved eierskifte! Foto: Ken Raymond Stamper
SKJER IKKE AUTOMATISK: Dersom du har bombrikke, er det en viktig detalj å huske på ved eierskifte! Foto: Ken Raymond Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du planer om å selge bilen eller har nettopp solgt den? Da er det én viktig ting du må huske - ellers kan det bli dyrt …

Har du bombrikke i ruta er det nemlig viktig å huske å endre abonnementet ditt ved eierskifte.

Det er Statens vegvesen som eier AutoPASS, men bombrikkene utstedes av: BroBizz, Flyt, Fremtind Service, SkyttelPASS, ØresundPay og Tolltickets.

Trolig det største smertepunktet

Kommersiell direktør i Fremtind Service AS, Svein Skovly forteller at det norske AutoPASS-systemet fungerer veldig bra.

- At selger av en bil risikerer å hefte for kjøpers bom- og ferjepasseringer hvis avtalen ikke sies opp, er trolig det største smertepunktet i hele innkrevingssystemet.

Han forteller at problemet er selvsagt størst for bilselgere, men det er også et problem for AutoPASS-utstederne som må betale bompengeoperatørene for disse passeringene, uavhengig av om de får betalt av bilistene eller ikke.

- Både vi og Statens vegvesen har tatt tak i denne problemstillingen for å finne bedre løsninger, men inntil videre må du selv huske å avslutte AutoPASS-avtalen når du selger bilen din, forteller han til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.