Nasjonale turistveger 2020

Dette må du oppleve

Mange skal ta norgesferien langs veien i sommer. Her er lista over de nye severdighetene på Nasjonale turistveger.

NASJONALE TURISTVEIER: Det er mange nyheter langs Nasjonale Turistveier, men dette er kanskje den mest spektakulære - en brutrapp, 40-60 meter over juvet ved Vøringsfossen. Video: Harald Christian Eiken Vis mer
Publisert

2020 er sommeren nordmenn reiser på ferie i eget land. Allerede før fellesferien er sosiale medier for mange full av ferierende venner, familie og bekjente som reiser det ganske land på kryss og tvers.

Lofoten i Nord-Norge, Atlanterhavsveien og Prekestolen på Vestlandet, Kaptein Sabeltann på Sørlandet er blant steder og severdigheter unge og voksne besøker. Og de aller, aller fleste av dem kjører bil.

Derfor er det mer enn bare litt smart å gjøre turen til en del av opplevelsen. Norge er et vakkert land, og det er mye å se på langs veiene - spesielt om du vet hvor skattene ligger.

Nasjonale turistveger

Da byr Statens vegvesen på en liten skattekiste. Nasjonale turistveger består av 18 vakre veistrekninger som trygt kan anbefales - om du så må kjøre en kort eller lengre omvei.

Årets nye prosjekter omfatter hele tolv av disse veiene. Her har det kommer opp eller er på vei flotte byggverk, som enten fungerer som toaletter og servicebygg eller spektakulære utsiktspunkt og bruer.

Her gir vi dere de seks siste nyhetene langs turistveiene, samt de ti som nærmer seg ferdigstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer