Alt du må vite om personlige bilskilt

Dette må du være obs på hvis du bruker personlig bilskilt

Du er kanskje blant dem som er fristet til å bestille - eller allerede har bestilt - personlige bilskilt. Da er det en del ting du bør være klar over.

HVA MED BOMRINGEN? Dette er en elbil. Men eieren av denne Tesla Model X har valgt å gi den det personlige skiltet Space X - og vil dermed ikke automatisk identifiseres som elbil i bomringen. I og med at det ikke er tall/bokstavkombinasjon, er skiltet heller ikke nødvendigvis gyldig i andre land som har signert Wien-konvensjonen. Begge disse utfordringene finnes det heldigvis løsninger på. Foto: Jamieson Pothecary
HVA MED BOMRINGEN? Dette er en elbil. Men eieren av denne Tesla Model X har valgt å gi den det personlige skiltet Space X - og vil dermed ikke automatisk identifiseres som elbil i bomringen. I og med at det ikke er tall/bokstavkombinasjon, er skiltet heller ikke nødvendigvis gyldig i andre land som har signert Wien-konvensjonen. Begge disse utfordringene finnes det heldigvis løsninger på. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

15. juni i år ble det tillatt å bruke personlige kjennemerker på bilen også her til lands. Disse gir imidlertid ikke i seg selv de samme rettighetene som det tradisjonelle skiltet med to bokstaver og fem tall.

Som vi kunne fortelle, brøt systemene til Statens vegvesen sammen under presset da etterspørselen viste seg å være uventet høy.

Prisen for å få rett til å bruke sitt personlige bilskilt i 10 år er 9.000 kroner - bare småpengene, altså, i forhold til det en rik araber betalte for å få nummer 1 på sitt skilt for noen år siden.

På denne lenken til vegvesenets hjemmesider finner den som ønsker å søke om sitt eget personlige bilskilt den nødvendige informasjonen.

Blant annet at det kun vil være mulig å søke om personlig bilskilt gjennom den digitale tjenesten - søknader som sendes per e-post eller i posten vil ikke bli behandlet. Dessuten må man vite at betaling kun kan gjøres med Visa debetkort eller BankAxess.

Du kan kun søke om personlig bilskilt til person, vare-, lastebil og buss. For å søke må du være over 18 år være eier av bilen og ikke eie bilen sammen med noen andre. Skiltene på bilen må uansett om de er personlige eller ikke, være av standard størrelse (52 x 11 centimeter), både foran og bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer