Hyundai Ioniq 5

Dette må du vite om Ioniq 5

God rekkevidde, stort bagasjerom og grei pris gjør den nye elbilen til Hyundai attraktiv for mange.

HYUNDAI IONIQ 5: God rekkevidde, stort bagasjerom og grei pris gjør den nye elbilen til Hyundai attraktiv. Men systemet klikket da kundene skulle reservere bilen. Det har fortsatt ikke åpnet seg over ett døgn etterpå. Foto: Hyundai
HYUNDAI IONIQ 5: God rekkevidde, stort bagasjerom og grei pris gjør den nye elbilen til Hyundai attraktiv. Men systemet klikket da kundene skulle reservere bilen. Det har fortsatt ikke åpnet seg over ett døgn etterpå. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett etter en storstilt lansering av Hyundai Ioniq 5 skulle det åpnes opp for reservasjon av de 3000 første spesial-eksemplarene - kalt Project 45 - av elbilen i går morges.

Hele 14 000 nordmenn skal ifølge den norske Hyundai-importøren stå på interesselista for Ioniq 5, men de som forsøkte å logge seg inn og reservere bilen ble både skuffet og frustrert. På grunn av store tekniske problemer klikket nemlig systemet i hele Europa.

3000 spesialbiler

Årsaken til frustrasjonen er først og fremst de 3000 omtalte bilene. Ioniq 5 Project 45 (Hyundais elbiler heter ikke lenger Hyundai) er nemlig en modell fullpakket av utstyr, til fordelaktig pris, sammenliknet med standardversjonene som lanseres seinere.

Og siden bilene skulle fordeles på hele fem markeder - Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Nederland og Norge - er det forståelig at reservasjons-trøbbelet fikk blodpumpa til å slå ekstra hardt for dem som virkelig hadde bestemt seg for å slå til på tilbudet.

Mens mange nordmenn var redde for at det bare var de som ikke fikk reservert, har Hyundai bekreftet overfor Dinside at feilen gjelder hele Europa og det på et seinere tidspunkt vil åpnes for reservering av bilene på nytt - likt for alle markedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer