Spill mens du kjører

Dette måtte Tesla slutte med

I sommer sendte Tesla en automatisk oppdatering til sine biler som ga mulighet til å spille spill på skjermen mens bilen kjører.

SPILLFORBUD: Spill i baksetet er grei, men ikke foran. Tesla har nå kuttet muligheten for å bruke video-spill på den store skjermen foran under kjøring. Foto: Tesla
SPILLFORBUD: Spill i baksetet er grei, men ikke foran. Tesla har nå kuttet muligheten for å bruke video-spill på den store skjermen foran under kjøring. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske trafikkmyndigheten National Highway Safety Administration (NHTSA) har startet undersøkelser av rundt 580 000 kjøretøy fra Tesla som er solgt siden 2017.

Årsaken er at Tesla, gjennom en såkalt «over-the- air» oppdatering i sommer, gjorde det mulig å spille videospill på den store berøringsskjermen foran mens bilen er i bevegelse.

Videospill under kjøring

Det var New York Times som først omtalte saken.

Undersøkelsene til NHTSA skal gjelde forskjellige utgaver av Teslas Model S, X, Y og 3, produsert mellom 2017 og 2022, som har såkalt «Passenger Play» funksjon.

Jagerfly-spill

NHTSA sier at uoppmerksomhet bak rattet er årsaken til en stort antall dødsfall på amerikanske veier. Bare i 2019 omkom over 3 000 personer på grunn av dette, ifølge byrået.

New York Times skriver at Tesla la inn tre forskjellige spill i den aktuelle oppdateringen – blant annet et strategispill og et spill med jagerfly. Det kom opp en advarsel på skjermen om at spillene bare var for passasjeren mens bilen er i bevegelse. Du skal måtte trykke på en knapp for å bekrefte at du er passasjer, men at sjåføren også enkelt kan trykke på denne knappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.