Elbilister om elbil

Dette mener de om elbil-valget

Ifølge Elbilforeningens egen undersøkelse er elbilistene meget godt fornøyd med valg av «drivstoff».

FORNØYDE: Ifølge Elbilforeningens egen undersøkelse er norske elbileiere godt fornøyde med valg av kjøretøy. Tidligere service-utfordringer for Tesla har ikke satt store bremser for dette. Foto: Øystein B. Fossum
FORNØYDE: Ifølge Elbilforeningens egen undersøkelse er norske elbileiere godt fornøyde med valg av kjøretøy. Tidligere service-utfordringer for Tesla har ikke satt store bremser for dette. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske elbileiere er tilsynelatende godt fornøyd med å kjøre elektrisk bil. I hvert fall om vi skal tro Norsk elbilforenings egen undersøkelse.

94 prosent av elbileierene svarer nemlig at de er fornøyde (31,7 %) eller svært fornøyde (62,5 %) med å være elbilister. Det er faktisk en framgang, fra tidligere undersøkelser medlemsorganisasjonen har foretatt.

– Norske elbilister har alltid vært veldig fornøyde, men aldri har så mange vært så positive som i år, sier generalsekretær Christina Bu i en pressemelding.

Tabellforklaring: Totalt er det 94,28 prosent som er fornøyde med å være elbilist, ifølge undersøkelsen. Over 78.000 elbilister mottok undersøkelsen, som 14.169 har svart på. Kun 11.722 svarte på dette spørsmålet, og det gir en svarandel på om lag 15 prosent. Kilde: Elbilforeningen

Mindre misnøye

Til sammen er det nesten 95 prosent av de spurte som er udelt positive til livet med helelektrisk bil. Bare to prosent oppgir at de er misfornøyde eller svært misfornøyde. Fire prosent krysset av svaralternativet «verken/eller».

Tidligere har det vært mye fokus på elbilutfordringer som rekkevidde- og ladeangst. Elbileierne virker imidlertid ikke fullt så bekymret nå lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer