Dette merket MÅ du ha

Statens vegvesen starter i disse dager utsendingen av årets kontrollmerker.

Publisert
Sist oppdatert

2,3 millioner bileiere får tilsendt sine merker den kommende måneden. Over 420.000 biler får ikke tilsendt kontrollmerke før ulike forhold er rettet opp. Årets farge er rød !

- Hele utsendelsen tar en måneds tid. Dette er en av landets mest omfattende og kompliserte masseutsendelse. Alle de over 2,7 millioner norske biler som er i motorvognregisteret må ha kontrollmerkene på skiltene for å vise at alt er i orden, sier Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen i en pressemelding.

Utsendelsene starter nå med de høyeste postnumrene – i Nord-Norge, og avsluttes med utsendelser til Østlandsområdet ca. 20. juni.

- Alle bileiere som vet at de har alle forhold knyttet til bilen i orden, kan ta det med ro fram til slutten av juni. Hvis de ikke har fått kontrollmerkene da bør de kontakte en trafikkstasjon, sier Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen.

421.747 biler med mangler

For å få kontrollmerket automatisk tilsendt, må bilens årsavgift og forsikring være betalt. I tillegg må kjøretøyet ha godkjent periodisk kjøretøykontroll og det må ikke foreligge noen avskiltningsbegjæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer