Dette ryker flest på

Det er mange ting man kan få bot for i trafikken, også når det gjelder dekk. Vi har sjekket hva flest bøtelegges for.

WINTER IS COMING: Vinteren er på vei over store deler av landet, og slik sjekker du om vinterdekkene er modne for utskiftning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det tid for å tenke på dekkskifte igjen. Vi beveger oss sakte, men sikkert mot vinter og glatte veier, noe som betyr at sommerdekkene igjen skal byttes ut med vinterdekk.

Gjør du ikke det, kan du risikere å bli bøtelagt.

Vi har sjekket hva flest bilister ble bøtelagt for i 2020.

Her ryker flest

Fra 1. november kreves det at dekkene har minst 3 millimeter mønsterdybde, kontra 1,6 mm i sommerhalvåret. Dette viser statistikk fra utrykningspolitiet (UP) at flest bilister ryker på.

- Dekkets egenskaper vil normalt være sterkt redusert, og du vil ikke ha dekkets nødvendige egenskaper til å kjøre trygt på veien, forteller politioverbetjent i UP, Kjetil Midtkanal til Dinside.

Det er viktig å ikke kjøre med nedslitte dekk.

- Ikke ta en unødvendig risiko ved å kjøre med dårlige eller nedslitte dekk, forteller Midtkanal. UP anbefaler alle å sjekke mønsterdybden på dekkene.

Kan være farlig

Det er ikke krav om kjøre med piggdekk i vinterhalvåret, men man kan bruke det fra midten av oktober eller starten av november, alt ettersom hvor du bor i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer