Prisen på Audis elektriske SUV e-tron er klar

Dette skal Audis elbil koste

Tesla Model X får snart sin første direkte konkurrent og prisen er egnet til å bekymre amerikaneren.

PRODUKSJONSBILEN: Toppsjef i Audi, Rupert Stadler poserer her ved siden av en fortsatt kamuflasjelakkert e-tron quattro car rett før den årlige pressekonferansen i dag, 15. mars 2018. Foto: REUTERS/Michael Dalder
PRODUKSJONSBILEN: Toppsjef i Audi, Rupert Stadler poserer her ved siden av en fortsatt kamuflasjelakkert e-tron quattro car rett før den årlige pressekonferansen i dag, 15. mars 2018. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Oppdatert) I en pressemelding kan i dag den norske Audi-importøren fortelle at bilen så mange nordmenn venter på omsider har fått en indikasjon på pris.

Det vil nok glede de rundt 4.400 som har reservert en plass i køen for bilen.

​Den produksjonsklare elbilen er i disse dager inne i sin endelige testfase før den slippes på markedet, og den får sin verdenspremiere rett etter sommeren.

Foreløpig indikasjon: 639.000 kroner

Det var under Audis årlige pressekonferanse i Ingolstadt (der produsenten har sitt hovedkvarter) at de i dag indikerte en pris på 80.000 Euro for Audi e-tron i Tyskland.

Dette er en tysk prisindikasjon som inkluderer 19 prosent moms, noe det nå er elbil-fritak for i det norske markedet.

Regner vi om direkte, får vi en norsk pris (tysk pris minus tysk moms), på 639.000 kroner etter dagens eurokurs (9,50 kr), hvis indikasjonen opprettholdes. Dette oppgis naturlig nok ikke ennå offisielt av importøren.

- Dette er en prisindikasjon som viser at bilen kanskje er innen rekkevidde for enda flere enn de som i dag har reservert en plass i køen. Vi forventer veldig god tilgang på biler til det norske markedet og vi er klare til å ivareta mange flere enn de som til nå står på reservasjonslisten, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer