Bilen stjålet

Dette skiltet sladrer

I USA er det nå tillatt å sette digitale skilt på bilen. Skiltet kan ha personlige budskap som «Heia Vålerenga» og kan «sladre» dersom bilen stjeles.

BILEN ER STJÅLET: Dersom bilen stjeles, kommer det oppet varsel på skiltene. Dette er bare en av funksjonene til de nye, digitale bilskiltene. Foto: Reviver
BILEN ER STJÅLET: Dersom bilen stjeles, kommer det oppet varsel på skiltene. Dette er bare en av funksjonene til de nye, digitale bilskiltene. Foto: Reviver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2009 har oppstartsselskapet Reviver jobbet med å utvikle digitale skilt for personbiler og varebiler.

Nå er skiltene godkjent av myndighetene i California, Arizona, Michigan og Texas og kan brukes i alle 50 stater i USA. Bileieren kan velge mellom et skilt som drives av et lite batteri som varer i fem år, eller få det koplet rett til bilens elektriske system. Førstnevnte skal du enkelt kunne montere selv.

Skiltene er laget som en liten digital skjerm, hvor bilens registreringsnummer er tydelig både i dagslys og mørke. Du kan legge inn personlige beskjeder i bunnen av skiltet, som favorittlaget ditt i fotball.

Varsler at bilen er stjålet

I tillegg kan skiltet for eksempel varsle med store bokstaver dersom bilen er stjålet, i kombinasjon med et GPS-system som viser hvor bilen befinner seg. Sikkerhetsvarsler fra myndighetene om nært forestående fare for liv og helse, som for eksempel ekstremvær, kan også vises på skiltet.

Ifølge Reviver skal systemet etter hvert også bygges ut med flere funksjoner, som å kunne varsle deg dersom du har feilparkert, eller dersom bilen har behov for service eller har en eller annen feil. Funksjonene i skiltet styres av en egen app som du laster ned til telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.