Nordmenn på ferie i utlandet kommer noen ganger hjem med en uønsket suvenir i bagasjen.
Det dreier seg om et forelegg, en bot eller kanskje en solid bompengeregning i bagasjen, men må den betales?
I utgangspunktet skal selvsagt alle gjøre opp for seg enten den uønskede regningen skyldes uflaks og uvitenhet eller om du bare tok en sjanse, men hva skjer dersom man kaster boten, forelegget eller bomregningen i søpla og lar være å betale?
Innkreving
Å kreve inn penger fra folk som har forlatt landet, er ofte en komplisert og kostbar affære. Derfor vil mange turister oppleve at de ikke får verken purring eller inkassokrav for uoppgjorte krav i utlandet.
Samtidig finnes det selskap som har som forretningsmodell å kreve inn beløp på vegne av offentlige etater samt offentlig eide selskaper. Dette er gjerne bompengeselskap, nasjonale veiselskap, offentlige myndigheter og så videre.
Slike innkrevingsselskap må ikke forveksles med inkassoselskap. De opererer derfor vanligvis ikke med skyhøye gebyrer.
Leiebil
Dersom du har brukt leiebil som er leid i det aktuelle landet, så er det smart å betale regningen innen fristen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger