Registreringsskilt for elbil

Dette tar over for EB

EL, EK, EV, EB og ... EC. Men hva kommer etter det igjen? Elbilforeningen har et forslag.

MANGE IGJEN: Det er fortsatt over 58.000 ledige EB-skilter, noe som betyr at elbilsalget går tregere enn for ett år siden. Audi e-tron går imidlertid mot strømmen, som Norges suverent mest solgte bil i 2020. Foto: Øystein B. Fossum
MANGE IGJEN: Det er fortsatt over 58.000 ledige EB-skilter, noe som betyr at elbilsalget går tregere enn for ett år siden. Audi e-tron går imidlertid mot strømmen, som Norges suverent mest solgte bil i 2020. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt har registreringskiltene på norske biler fortalt noe geografisk om hvor i landet bilen kommer fra. Slik er det i mindre grad i dag.

På mange trafikkstasjoner har man faktisk valget mellom flere forskjellige bokstavkombinasjoner. Og for elbiler er dette helt spesielt. Elbilene har siden de første kom på slutten av forrige århundre, hatt sine egne bokstavkombinasjoner - helt uten å fortelle om det det geografiske opphavet.

Men også dette er på vei bort. Siden november 2019 kan elbiler nå registreres på «vanlige» skilter. I skrivende stund er det 417 elbilister som har valgt å bruke andre bokstaver enn de som starter på bokstaven E.

Fra EL til EB

Først ute var EL i 1999, og det tok hele 17 år før Vegdirektoratet gikk tom for disse. I 2016 tok EK over. Disse skiltene varte bare fram til sommeren 2018, da EV gjorde sitt inntog.

Allerede i august 2019 tok dagens bokstavkombinasjon - EB - over. Den stadig kortere tiden det har tatt å «bruke opp» de 89.999 mulige kombinasjonene av hver skiltserie viser litt om hvordan elbilsalget har utviklet seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer