Selvkjørende biler

Dette utstyret vil ingen ha

Bilprodusentene investerer milliarder i å utvikle selvkjørende biler. En undersøkelse som viser hvilket utstyr bilkjøperen helst vil ha, må komme som et sjokk.

MILLIARDER BORTKASTET: Bilprodusentene bruker hver år milliarder av kroner på å utvikle utstyr som kundene ikke vil ha, viser en ny undersøkelse. Selvkjørende biler er det vi ønsker oss aller minst. Foto: Volvo
MILLIARDER BORTKASTET: Bilprodusentene bruker hver år milliarder av kroner på å utvikle utstyr som kundene ikke vil ha, viser en ny undersøkelse. Selvkjørende biler er det vi ønsker oss aller minst. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Nye biler kommer med stadig mer utstyr, både når det gjelder sikkerhet og komfort. Men hva er det egentlig bilkjøperne vil ha i sin nye bil? AutoPacific, et amerikansk konsulentfirma som har spesialisert seg på rådgivning til bilbransjen, har i sin Future Attribute Demand Study spurt 50 000 personer som skal kjøpe bil i nær framtid, hvilket utstyr de ønsker seg aller mest i bilen.

Varme i setene

Selskapet satte opp rundt 100 forskjellige typer utstyr kjøperne kunne velge mellom. For vanlige bilkjøpere er kanskje ikke svarene veldig overraskende. For sjefer og ingeniører hos bilprodusentene, som jobber med å utvikle nytt utstyr, bør det være en tankevekker.

Det nybil-kjøperne prioriterer aller høyest, er varme i setene, etterfulgt av blindsone-varsling og parkeringssensorer foran og bak. Dette er små, praktiske hjelpemidler i hverdagen som gir bedre komfort og sikkerhet.

Selvkjørende, nei takk

Det nesten ingen ønsker seg er utstyr som gjør bilen helt selvkjørende eller mulighet for levering av pakker direkte til bilen – såkalt concierge services. Det førstnevnte er noe mange bilprodusenter har investert mange milliarder kroner i de siste årene uten å få det til å fungere i praksis. Tesla har markedsført bilene sine som selvkjørende i flere år, opplevd flere dødsulykker og blir nå etterforsket av amerikanske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer